Cocaïne vanuit Limburg naar Sardinië verscheept

De correctionele rechtbank van Tongeren heeft vandaag de twee spilfiguren van een 22-koppige bende die op grote schaal cocaïne van ons land naar Sardinië verscheepte, bij verstek veroordeeld tot gevangenisstraffen van vijf jaar. De rechter beval tevens hun onmiddellijke aanhouding.

Belga

De twee kopstukken, een 39-jarige man en een vrouw van 45 van Italiaanse afkomst, werden vrijdag schuldig bevonden aan bendevorming en aan het opzetten van een grootschalige cocaïnesmokkel in de loop van 2001 en 2002 vanuit Maasmechelen en Genk. De cocaïneleveringen waren telkens voor Sardinië bestemd.

De bende was zeer goed georganiseerd. Zo werden er duidelijke prijsafspraken omtrent de leveringen gemaakt en werden er bestellingen gedaan en opdrachten aan koeriers gegeven. Die zorgen tevens voor de aankoop van gsm-toestellen en wagens om de drugstransporten te organiseren en de drugs te transporteren.

Een 35-jarige medeorganisator uit Genk kreeg vrijdag een celstraf van vier jaar bij verstek. De rechter achtte de man tevens schuldig aan handel in vuurwapens met geluidsdempers. Ook tegen hem werd de onmiddellijke aanhouding bevolen, alsook tegen een 31-jarige man van Italiaanse afkomst zonder gekende woonplaats. Die kreeg voor zijn rol als koerier twee jaar effectief bij verstek.

De overige bendeleden, die in opdracht van de bendeleden de drugs gingen afhalen, leveringen deden en andere hand- en spandiensten leverden, werden veroordeeld van celstraffen gaande van 4 jaar tot één jaar met volledig uitstel en tot werkstraffen van 120 en 70 uren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer