Opglabbeekse verkrachter 8-jarig meisje moet niet meer in cel

De strafrechter van Tongeren heeft donderdag een 56-jarige man uit Opglabbeek wegens verkrachting en aanranding van de eerbaarheid van een achtjarig meisje veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar.

Belga

De rechter verleende de man een uitstel van straf voor het gedeelte dat hij reeds in voorlopige hechtenis uitzat onder voorwaarde dat hij zich psychiatrisch laat begeleiden en geen contact meer heeft met het slachtoffertje.

De feiten gebeurden in de loop van mei 2004 in de woning van de man in Opglabbeek. Op de zitting legde de man volledige bekentenissen af en verklaarde dat hij het meisje vier opeenvolgende nachten misbruikt had.

De man vroeg de gunstmaatregel van opschorting van straf vanwege zijn precaire gezondheidssituatie en de eenmaligheid van de feiten. De rechter oordeelde vandaag evenwel dat bestraffing de beklaagde geen nadeel zou berokkenen en dat er zich een maatschappelijke terechtwijzing in de vorm van een straf opdrong.

Om de fysieke en psychische letsels bij het slachtoffer nader te bepalen, stelde de rechter tot slot een geneesheer-deskundige aan. In afwachting van dat verslag moet de man aan de ouders en aan het slachtoffer een provisionele schadevergoeding van 2.500 euro betalen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer