Kate Moss biedt excuses aan

Het Britse model Kate Moss heeft zich openlijk verontschuldigd voor haar drugsgebruik. "Ik verontschuldig me bij iedereen die ik ontgoocheld heb en neem de volledige verantwoordelijkheid voor mijn gedrag", zei het topmodel in een korte verklaring zonder expliciete verwijzing naar eventueel drugsgebruik.

Belga

De 31-jarige Moss kwam de voorbije dagen in de problemen nadat Britse kranten bericht hadden over cocaïnegebruik. Volgens The Sun bleef het niet bij een lijntje snuiven, Moss zou ook crack gebruiken. Die aantijging werd door haar advocaat ontkend.

"Ik erken dat ik me moet inlaten met meerdere persoonlijke problemen en ik heb een moeilijke maar noodzakelijke stap gezet om ze op te lossen. Ik probeer positief te zijn. De steun en de liefde die ik heb ondervonden zijn onschatbaar", besluit de korte tekst.

De Britse politie is inmiddels een onderzoek gestart naar het drugsgebruik. Vier bedrijven (H&M, Chanel, Burberry en cosmeticabedrijf Rimmel) bliezen contracten met Kate Moss af, uit vrees voor imagoverlies. Vogue France blijft wel achter het Britse model staan, als hoofdredactrice voor het decembernummer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer