Voka-Limburg ondersteunt "I Love my Airportjob"

Voka - Kamer van Koophandel Limburg ondersteunt de actie "I love my Airportjob" die opgezet werd door ondernemingen op en rond de luchthaven van Zaventem om het economisch belang van de aanwezigheid van de nationale luchthaven te benadrukken.

Belga

Volgens directeur Johann Leten van Voka-Limburg zijn Limburgse ondernemingen in grote mate afhankelijk van de luchthaven van Zaventem en is de luchthaven zelfs onontbeerlijk voor de verdere uitbouw van de logistieke activiteiten in de provincie. Bovendien zijn ook heel wat Zuid-Limburgers tewerkgesteld in Zaventem, zo luidt het.

Een studie door de professoren Leo Sleuwaegen en Bruno van Pottelsberghe wees in 2003 eerder uit dat de economische impact van Zaventem in 2002 geraamd werd op een werkgelegenheid van ruim 60.000 personen. De professoren becijferden dat de toegevoegde waarde van de luchthaven 3,8 miljard euro bedroeg en de overheid uit Zaventem 752 directe inkomsten puurde.

De resultaten van het onderzoek staan neergeschreven in de studie "Nieuwe balans tussen economie en ecologie. Onderzoek over de economische impact van de luchthaven Brussel nationaal voor de Belgische economie".

Leten wijst erop dat diverse onderzoeken de provincie Limburg als één van de toplocaties wat logistieke centra betreft naar voren hebben geschoven. "Eén van de factoren die hierbij een belangrijke rol spelen, is de nabijheid van een performante luchthaven", zo meent hij.

De aanwezigheid van een nationale luchthaven is nog volgens de directeur van Voka-Limburg ook noodzakelijk om succesvol te kunnen concurreren op de wereldmarkt en voor de uitbouw van kennisactiviteiten en logistieke centra.

Voka-Limburg gaat de actie "I love my Airport" samen met de Limburgse bedrijven tussen 23 en 29 september ondersteunen door middel van posters en stickers.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer