Bekaert: vestiging in Hemiksem ligt volledig stil door staking

Bij de vestiging van staaldraadproducent Bekaert in Hemiksem is de staking vrijdag algemeen. Het personeel protesteert tegen de aankondiging van de directie dat er 85 banen moeten verdwijnen.

Belga

Zowel arbeiders als bedienden hebben het werk neergelegd. De productie in het bedrijf ligt volledig stil, aldus ACV-secretaris Marc De Hert.

Donderdag werd op een ondernemingsraad bekendgemaakt dat er bij Bekaert in Hemiksem, waar twee productielijnen gaan stopgezet worden, 85 banen (65 arbeiders en 20 bedienden) worden geschrapt. In de vestiging in Lanklaar staan 125 banen (110 arbeiders en 15 bedienden) op de tocht. In Hemiksem leidde de aankondiging ertoe dat het werk spontaan werd neergelegd. In het bedrijf werken 300 arbeiders en 82 bedienden, van wie 15 kaderleden.

Vandaag, zaterdag en zondag wordt er gestaakt. Maandagnamiddag om 15 uur roepen de vakbonden het personeel bijeen voor een evaluatie. Daarna is er een contact met de directie, aldus De Hert. Intussen wordt er in het bedrijf niet gewerkt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer