Volkswagen noemt sluiting fabrieken economisch absurd

De Duitse autofabrikant Volkswagen zal geen fabrieken sluiten in Europa, ook niet in Vorst. Dat blijkt uit een intern document dat de Financial Times Deutschland heeft kunnen inkijken.

Belga

De top van Volkswagen had eerder al laten verstaan dat een sluiting van de fabriek in Vorst uit den boze was. Nu blijkt uit een intern document dat sluiting zou leiden tot zware waardeverminderingen. Een sluiting zou pas "over acht of negen jaar" rendabel zijn. Zo'n maatregel is dus "economisch absurd", luidt het in de krant.

Een woordvoerder van VW wilde geen commentaar geven bij het krantenbericht. Hij herhaalde dat het concern "momenteel" geen plannen heeft om in Europa fabrieken te sluiten. VW gaat wel fors snoeien in het personeelsbestand. Die inspanning zal verdeeld worden over alle fabrieken in Europa.

In juli speculeerde de Duitse pers over een sluiting van de VW-fabriek in Vorst, naar verluidt de minst productieve van de Europese VW-vestigingen. In Vorst werken ongeveer 5.700 mensen die er de Golf, Lupo en Audi A3 assembleren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer