Hoeveelheid restafval per Antwerpse inwoner daalt

In Antwerpen is het cijfer aan restafval per inwoner vorig jaar gedaald tot 156,9 kilo. Dat laat schepen van Leefmilieu Erwin Pairon (Groen!) weten in een reactie op de cijfers over huishoudelijk afval die vrijdag door Vlaams minister Kris Peeters (CD&V) werden verspreid.

Belga

Pairon wijst op de grote evolutie in het restafval - de niet-recycleerbare fractie die in de witte zak wordt gestopt - in Antwerpen sinds daar in '98 de gescheiden huisvuilinzameling werd ingevoerd. In '97 ging het om 555 kilo per inwoner. Een jaar later bedroeg het restafval per inwoner nog 309 kilo. Dat is de jaren daarop stelselmatig gedaald tot 156,9 kilo.

"Onze doelstelling van 150 kilo is heel dicht bij", aldus Pairon. Hij ziet verschillende oorzaken voor het succes, zoals het feit dat de prijzen voor huisvuilinzameling sinds '98 constant zijn gebleven, de aandacht voor informatie en sensibilisering, de goede dienstverlening (alle afval wordt op dezelfde dag opgehaald en de ophaling van grof vuil is gratis) en de controle op de fracties die worden aangeboden, ook in de recyclageparken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer