Monsterdossier Beaulieu op 13 januari voor raadkamer

De zaak Beaulieu, het monsterdossier over belastingfraude rond de familie De Clerck, komt op 13 januari volgend jaar voor de Brusselse raadkamer.

Belga

Het parket zal dan proberen om het vijftien jaar oude dossier vlot te trekken. De raadkamer moet beslissen wie van de 32 verdachten naar de strafrechtbank moet, maar die beslissing zal niet meteen vallen.

Verwacht wordt dat de zaak meteen zal worden uitgesteld en de debatten voor de raadkamer maanden zullen duren. Er wordt zelfs druk gespeculeerd over de vraag of de raadkamer ooit wel een beslissing zal kunnen nemen in dit dossier van meer dan 400.000 bladzijden en of er ooit verdachten voor de strafrechtbank zullen verschijnen.

In mei van dit jaar raakte bekend dat het Brusselse parket in deze zaak zijn eindvordering klaar had. Dat was vier jaar nadat onderzoeksrechter Bruno Bulthé zijn titanenonderzoek had afgesloten. Het ziet er dan ook naar uit dat de talrijke advocaten van de verdachten om uitstel zullen vragen om het omvangrijke dossier in te studeren en mogelijk ook nog bijkomende onderzoeksdaden zullen vragen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer