Lindsay wint Eurosong for Kids

Lindsay wordt de Belgische inzending voor het Junior Eurovisiesongfestival. De Waalse won zondagavond in Brussel de finale van Eurosong voor Kids voor Max en Qrockmadam.

Belga

Lindsay, de jongste deelneemster aan de wedstrijd, maakte haar rol als absolute favoriete waar door over de hele lijn het maximum van de punten te halen.

In de finale streden zes Eurokids voor een plaats in het grote Junior Eurovisiesongfestival voor kinderen tussen 8 en 15 jaar: Céline, Max, Lindsay, Qrockmadam, Marie en Jess 'n Emmy. Zij raakten de voorbije weken door de voorrondes van de wedstrijd. Uiteindelijk bleek Lindsay veruit de sterkste. Zowel de vakjury, de jongerenjury, de radiojury als het grote publiek gaven favoriete Lindsay het maximum van de punten.

Eurosong for Kids was een organisatie van de Vlaamse en de Waalse openbare omroep. Om het evenwicht te bewaren stond op voorhand al vast dat drie Nederlandstalige en drie Franstalige kandidaten de nationale finale moesten halen. Om die reden wist de Franstalige Marie met een vierde plaats in de eerste halve finale toch nog door te stoten tot de finale.

Lindsay zal ons land op 26 november vertegenwoordigen met haar liedje "Mes rêves" tijdens het Junior Eurosongfestival. Dat vindt dit jaar plaats in de Ethias Arena in Hasselt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer