François Gourmet verbetert Belgisch record tienkamp

François Gourmet heeft zondag op de Decastar-atletiekmeeting in het Franse Talence het Belgisch record op de tienkamp verbeterd.

Belga

Gourmet (RFCL) haalde 7.950 punten en deed daarmee beter dan Frédéric Xhonneux (RESC), die op 5 en 6 juni in Arles 7.902 punten totaliseerde.

Xhonneux verbrak toen het record van Freddy Herbrand. Die lukte op 7 en 8 september 1972 weliswaar 7.947 punten, maar na de wijziging van de puntentabel (omwille van de verbetering van het materiaal) was de te kloppen grens op 7.840 punten vastgelegd.

François Gourmet heeft al een enorme progressie gemaakt als tienkamper. In Angers lukte de 22-jarige Luikenaar in juli 7.696 punten. Op 20 augustus op de Universiade in het Turkse Izmir verbeterde hij deze prestatie tot 7.792 ptn. Op het EK indoor in Madrid, waar hij tiende werd, zette hij ook al een Belgisch record op de zevenkamp neer: 5.857 ptn.

In Talence, waar de weersomstandigheden ideaal waren, totaliseerde François Gourmet na de eerste dag 4.171 ptn. Dankzij persoonlijke records op bijna alle onderdelen, kwam hij in totaal aan 7.950 punten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer