Leterme tevreden dat Waalse geesten rijpen over staatshervorming

Vlaams minister-president Yves Leterme is tevreden dat politiek Wallonië bereid is te praten over een verdere staatshervorming. Hij reageert zo op de verklaringen van Waals parlementsvoorzitter José Happart zaterdag tijdens de Waalse feesten.

Belga

Indien nodig zullen ook wij onze eisen op tafel leggen, liet Happart zaterdag in Namen aan zijn toehoorders weten. Hij refereerde zo aan de communautaire onderhandelingen die er in 2007 - naar aanleiding van de federale verkiezingen - zitten aan te komen. Details gaf de PS'er niet mee. Hij zei wel dat het gaat om bevoegdheden die een toegevoegde waarde opleveren voor het Waals gewest.

Minister-president Leterme vindt de uitspraken een stap vooruit. Naar aanleiding van de discussie rond de splitsing van de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde stootten de Vlamingen nog op een radicaal Franstalig njet, nu zijn de Franstaligen bereid een debat te voeren over een betere verdeling van de bevoegdheden. "Een positieve evolutie die aantoont dat de geesten rijpen", luidde het zondag.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer