Communautaire paartjes kamperen in park Laken

Vijfentwintig Belgische paartjes bestaande uit een Franstalige en een Nederlandstalige brengen zaterdag de nacht door in een park in de Brusselse gemeente Laken.

Belga

De actie, die het Brusselse toerisme in de kijker moet zetten, is zaterdag voorgesteld door Brussels minister van Toerisme Evelyne Huytebroeck.

De "bicommunautaire" camping is georganiseerd door Huytebroeck en de vereniging zonder winstoogmerk POSECO. Via een advertentie in zowel Franstalige als Nederlandstalige media gingen ze op zoek naar gemengde paartjes die in het Waalse of het Vlaamse Gewest wonen.

"Men zegt vaak dat er veel toeristen zijn in Brussel, maar we zien zeer weinig Walen of Vlamingen. In deze gewesten krijgt men via de media een wat slecht beeld van de hoofdstad. Naar aanleiding van 175 jaar België en 25 jaar federalisme wilden we mensen uitnodigen voor een verblijf in Brussel", legde Huytebroeck uit. Ook wil de minister via het ludieke initiatief laten zien hoe ver de communautaire ruzies soms verwijderd zijn van de dagelijkse realiteit.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer