ZuiderZinnen lijkt succes vorige edities te evenaren

Op meer dan twintig verschillende podia in Antwerpen houden zangers, schrijvers en andere woordkunstenaars zondag voor de zesde keer ZuiderZinnen, het festival van het woord.

Belga

Thema dit jaar is "Steden". Voor de gelegenheid werd het gebied rond het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten, mede dankzij de autoloze zondag, autovrij gemaakt.

Met 15.000 bezoekers vorig jaar groeide ZuiderZinnen uit tot het grootste woordfestival van de Nederlanden. Door het goede weer wordt waarschijnlijk ook dit jaar dat bezoekersaantal geëvenaard.

Onder meer de auteurs Jan Mulder, Remco Campert, Tom Lanoye, Kristien Hemmerechts, Herman Brusselmans, Joost Zwagerman en de Chinese Lulu Wang zijn van de partij. Ook niet-schrijvers komen aan bod. Zo beklimmen actrice Antje De Boeck, de televisiemakers Marcel Vanthilt en Bart Peeters en de Antwerpse burgemeester Patrick Janssens op het podium.

Uiteraard zakten ook enkele internationale vedetten af naar het literaire evenement. De organisatie wist onder meer de Zuid-Afrikaan Etienne Van Heerden, de Nederlandse Martine Bril en het Engelse thrillerfenomeen Sean French te strikken.

Yasmine en Raymond Van 't Groenewoud zorgen voor de muzikale intermezzo's.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer