Christophe Kinet mag vertrekken bij Sparta Rotterdam

Christophe Kinet is niet langer gewenst bij de Nederlandse eersteklasseclub Sparta Rotterdam en mag vertrekken. Dat maakte de Nederlandse regionale tv-zender RTV Rijnmond bekend.

Belga

De 30-jarige linkermiddenvelder ruilde in januari FC Brussels voor Sparta. Onder de nieuwe trainer Wiljan Vloet komt hij niet meer aan spelen toe. De Nederlander geeft immers de voorkeur aan drie linksvoetige aanwinsten: de Ghanees Anthony Obodai (ex-Ajax), de Bosniër Nebojsa Gudelj (ex-NAC Breda), en Sjaak Polak (ex-Ado Den Haag).

Christophe Kinet kreeg zijn vorming bij RSC Anderlecht. Daarna ging hij aan de slag bij Luik, Germinal Ekeren (waarmee hij in 1997 de Beker van België won na 4-2 winst met strafschoppen tegen RSCA), Racing Straatsburg, Millwall (1999-2003), en tenslotte Brussels. Vorig seizoen, toen Sparta nog in de Nederlandse tweede afdeling voetbalde, verdedigde Kinet twaalf keer de kleuren van het team en maakte één doelpunt. In de hoogste klasse kreeg hij dit seizoen nog geen speelgelegenheid. Kinet heeft nog een contract tot het einde van het seizoen.