Duitse popgroep Wir sind Helden doet het in het Japans

De Duitse popgroep Wir sind Helden heeft verschillende nummers opgenomen in het Japans, het Engels en het Frans. De producer beklemtoonde vrijdag dat dit echter puur voor het plezier was en dat er vóór volgend jaar geen buitenlandse tournee is gepland.

Belga

Wir sind Helden klom dit jaar naar de hoogste regionen in de Duitse hitparade. Labels, het platenlabel van de groep en een dochter van het bekende EMI, ontkende vrijdag echter een bericht uit het Duitse magazine Der Spiegel als zouden de anderstalige opnames van hun hits bestemd zijn voor een buitenlandse release.

"Het was gewoon voor de fun. Er zit geen internationale strategie achter en er komt zeker geen anderstalig album", zei product manager Sven Hasenjaeger in Berlijn. De met een Duits accent gezongen Franse nummers zijn volgens hem eerder een leuke vondst voor op een concert. Wir sind Helden zou normaal volgend jaar op tournee gaan door een paar aan Duitsland grenzende landen.

Het is al twee decennia geleden dat Duitsland nog eens een internationale hit kon scoren. De groep Nena, aangevoerd door Nena Kerner, scoorde in 1984 een grote hit in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië met "99 Luftballons".

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer