Punch wint overnamestrijd om Inalfa

De industriële groep Punch International is als winnaar uit de overnamestrijd gekomen om het failliete metaalbedrijf Inalfa.

Belga

Volgens curator Hubert Berghs heeft de overnemer zich geëngageerd om 250 mensen van Inalfa over te nemen. "Op dit moment draait het bedrijf met 202 arbeiders en 49 bedienden", aldus Berghs.

De rechtbank van koophandel in Hasselt bekrachtigde vrijdagmiddag het akkoord dat de curatoren met Punch hadden gesloten. Dat bevestigde curator Hubert Berghs.

"Het vonnis is nog niet definitief uitgesproken. Op inhoudelijk vlak hadden de rechters geen opomerkingen, er moet enkel nog een technisch detail geregeld worden in verband met de bankgarantie," aldus Berhghs. Het adres van Punch op die bankgarantie klopte niet en de rechters wachten nu op een fax van de bank.

De hoofdzetel van Punch verhuisde onlangs van Lier naar St-Martens Latem. Punch bleef na afgelopen zondag nog met twee andere kandidaten over: de Nederlandse VDL-groep en Press&Platt uit Tongeren. Een vierde kandidaat, het Zweedse Matro Holding, deed uiteindelijk geen bod.

Volgens Berghs was het bod van Punch financieel gezien beduidend hoger dan de andere twee. "Het bod van VDL was enkele honderduizenden euro lager, dat van Press & Platt kwam daar nog onder", aldus de curator. De spoedzitting voor de rechtbank van koophandel had plaats achter gesloten deuren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer