Molenheide opent overdekt speelparadijs

Familiepark Molenheide in Helchteren heeft gisteren zijn speelparadijs officieel geopend. Het is een indoor speeltuin met originele speeltuigen die in heel Europa zijn bijeengezocht. Het complex kost drie miljoen en moet jaarlijks 250.000 bezoekers trekken. Burgemeester Yzermans noemt de nieuwe dagattractie een aanwinst voor de hele regio.

ghouben

Limburg heeft dus een nieuwe indoorspeeltuin. “Neen, niet het zoveelste overdekte springkasteel,” lacht Mark Van Herk, voorzitter van Molenheide. “We hebben er meer dan vijf jaar over gedaan om alle speeltuigen bij elkaar te zoeken. In heel Europa hebben we heel goed rondgekeken, vooral om te weten hoe het niet moet.”

De familie Van Herk mag dan wel vijf jaar gezocht hebben,de speeltuin zelf is in een record- tempo neergezet. Half april is de vloer en wand van de bestaande tennishal uitgebroken en drie maanden later was het speelparadijs al klaar. “Het is met zijn 4.000 m2 één van de grootste indoorspeeltuinen in België,” zegt afgevaardigd bestuurder Jean Scevenels. “We zijn ertoe gekomen omdat we onze bungalowgasten, na het zwembad en sporthal, een nieuwe overdekte attractie wilden aanbieden. Maar we mikken ook op de dagbezoekers en vooral op de kinderfeesten.Het speelparadijs is bedoeld voor de allerkleinsten tot de 12-jarigen.”

Uniek is bijvoorbeeld de ‘halve klimvulkaan’, een zes meter hoge klimtoren, waar de kinderen nadien weer vanaf kunnen glijden. Dé toren van het speelparadijs is elf meter hoog, draait rond en kan al zittend ‘beklommen’ worden door aan een touw te trekken. In de ‘shooting arena’ kunnen de kinderen met schuimrubberen ballen schieten. Griezelen doen ze in het spookkasteel, waar met speciale licht- en geluidseffecten een apart sfeertje wordt opgebouwd.

Even verpozen kan in de ‘minnekelder’, een zaaltje waar tekenfilms vertoond worden. Er komen ook nog overal camera’s zodat de ouders hun peuters vanuit de cafetaria kunnen volgen. En wat kost dat, horen we u denken? Kinderen betalen 7,3 euro, volwassenen 3,9 euro. Er zijn ook goedkopere formules ‘s avonds, voor groepen en scholen en combitickets met het zwemmen.

Park Molenheide heeft in zijn 30-jarig bestaan al een echte metamorfose ondergaan. En het is nog niet gedaan, want het bungalowpark (400 woningen) wordt nog grondig vernieuwd. Zo gaan alle oubollige chalets eruit.

Burgemeester Alain Yzermans is bijzonder verheugd met de nieuwe toeristische troef voor zijn gemeente. “Deze speeltuin van hoge kwaliteit is een absolute meerwaarde voor onze regio,” knikt Yzermans.“Wij hadden nood aan een nieuwe dagattractie. Het is een aanwinst voor onze toeristische vallei, uitgebouwd rond Hengelhoef, Kelchterhoef en Molenheide. Deze zware investering bewijst ook dat Molenheide zich hier wil verankeren.” De burgemeester is zelfs zo in zijn nopjes dat hij voor het feest van de burgemeesters (hij en zijn voorganger Jules D’Oultremont) alle gezinnen met kinderen uit Houthalen-Helchteren tijdens het weekend van 1 en 2 oktober gratis uitnodigt in het speelparadijs.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer