4,2 procent minder omzet voor kusttoerisme

De omzet van het kusttoerisme tijdens de maanden juli en augustus dit jaar ligt 4,2 procent lager dan tijdens dezelfde maanden vorig jaar. Dat is bekendgemaakt door Westtoer in Middelkerke.

Belga

Vooral het dagtoerisme kreeg klappen. Er werden 8,3 procent minder dagjesmensen ontvangen. Het verblijfstoerisme zakte met 2,8 procent. De campings moesten het meest inleveren. Zij zagen hun omzet met 4,8 procent dalen. De verhuur van vakantiewoningen ging 4,2 procent achteruit. De hotels en het sociaal toerisme boekten volgens de onderzoekers met +0,5 en +0,9 procent licht positieve resultaten.

De terugval van de omzetcijfers is volgens Westtoer vooral het gevolg van het minder aantal uren zonneschijn. Daardoor vonden minder dagtoeristen de weg naar de kust. In augustus waren dat er 10,9 procent. Over de twee maanden ging het om een terugval van 8,3 procent. Door de daling van het aantal dagtoeristen, daalde ook de omzet van de restaurants met 4,2 procent. De attracties boekten 1,9 procent minder omzet. De weersafhankelijke attracties gingen het meest achteruit.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer