Twee verdachten opgepakt na achtervolging in Waver

De politie heeft vrijdag en zaterdag na een achtervolging twee personen opgepakt die verdacht worden van een inbraak in Waver. Een derde verdachte wordt nog gezocht.

Belga

Vrijdagmorgen braken drie personen in in een woning in de wijk "Quatre Sapins" in Waver. Een buurman merkte de drie personen op toen ze in een auto stapten en waarschuwde de politie die de achtervolging inzette.

Ter hoogte van de N4 en de E411 reden de verdachten in op de signalisatie van wegenwerken. Ze vluchtten te voet de naburige bosjes in. De politie zette de achtervolging voort met versterking van speurhonden en een helikopter met een warmtecamera aan boord.

De agenten konden zo vrijdag nog een 23-jarige man van Joegoslavische origine uit Charleroi oppakken. De twee kompanen van de man konden ontkomen. Even na middernacht werden de twee weer opgemerkt in de buurt van de Boulevard du Centenaire in Chaumont-Gistoux. Een van hen, eveneens een man van Joegoslavische afkomst uit Charleroi, werd opgepakt. De derde verdachte kon opnieuw ontkomen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer