GP België: Pizzonia krijgt geldboete

De Italiaan Antonio Pizzonia (Williams-BMW) is schuldig bevonden voor de aanrijding met Juan Pablo Montoya (McLaren-Mercedes) tijdens de Grand Prix van België Formule 1 en moet daarvoor 8.000 dollar (ongeveer 6.500 euro) boete betalen, verklaarde de Internationale Autosportfederatie (FIA).

Belga

"Nadat de commissarissen de verklaringen van vertegenwoordigers van beide teams en beide piloten aanhoorden, werd besloten dat de piloot van wagen 8, Antonio Pizzonia, in fout was bij de aanrijding", aldus een communiqué van de FIA zondagavond. "Rekening houdend met het feit dat de wagen nummer 8 een ronde vertraging had, veroordeelden de commissarissen Pizzonia tot het betalen van een boete van 8.000 dollar", vervolgde de communiqué, eraan toevoegend dat de piloot het recht had om in beroep te gaan.

Pizzonia reed Montoya aan nadat de Colombiaan hem had gedubbeld in de 41e van 44 ronden, zondag in de GP van België. Montoya reed op dat moment in tweede positie, achter zijn ploeggenoot Kimi Raikkonen, de uiteindelijke winnaar. Door het uitvallen van Montoya haalt McLaren-Mercedes dus geen dubbel succes, wat hen dichter had kunnen brengen bij een overwinning in het constructeursklassement.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer