Geen spoor ontvoerders Claudia Melchers

De Nederlandse politie en justitie hebben vrijdag nog geen spoor van de drie mannen die betrokken waren bij de ontvoering van Claudia Melchers (foto).

Belga

"We hebben niemand gevonden", verklaarde een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam. Zowel politie en justitie als de familie wezen suggesties ferm van de hand dat Claudia Melchers of haar omgeving betrokken is bij drugshandel.

De Amsterdamse politie kreeg 72 tips binnen na een oproep van recherchechef W. Woelders donderdagmiddag. Het rechercheteam is druk doende alle binnengekomen tips op bruikbaarheid te bekijken. "Na een eerste inventarisatie blijkt een aantal daarvan geschikt om er verder op te rechercheren", liet de politie weten.

Politie en justitie zijn nog met man en macht op zoek naar de ontvoerders. De politie heeft een zestig man tellend rechercheteam samengesteld en het parket in Amsterdam heeft twee officieren van justitie op de zaak gezet.

Diverse deskundigen binnen de politie stelden donderdag dat de ontvoering van Claudia Melchers bijna zeker te maken moet hebben met enige betrokkenheid van de familie bij drugshandel. De kidnappers eisten 300 kilo cocaïne. "De familie Melchers is geschokt door de vele onjuiste en kwetsende speculaties over een mogelijke betrokkenheid van de familie met drugshandel", reageerde de familie via een persverklaring.

De familie benadrukte donderdag al dat zij geen enkel contact hebben gehad met de daders en dat er geen losgeld of goederen zijn geleverd. Een woordvoerder van de familie sprak vrijdag in het Radio 1 Journaal van een "idiote eis van 300 kilo cocaïne" en een "absurde zaak". "Waar moet je in vredesnaam 300 kilo vandaan halen?"

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer