Deense politie vindt gestolen Rembrandt

De Deense politie heeft donderdag een schilderij van Rembrandt teruggevonden, dat vijf jaar geleden werd gestolen uit het Nationaal Museum in de Zweedse hoofdstad Stockholm. Het gaat om een zelfportret (links op de foto) dat 34 miljoen euro waard is.

AP Ned

Bij dezelfde roof weden ook twee doeken van Renoir ontvreemd (rechts op de foto: "Jonge Parisienne" van Renoir).

Het kunstwerk uit 1630, werd aangetroffen in een hotel in het centrum van Kopenhagen. Bij de inval in het hotel arresteerde de politie vier mensen, twee Irakezen, een Zweed en een Gambiaan. De inval vormde het sluitstuk van een internationaal onderzoek naar de kunstroof, waarbij ook de Amerikaanse federale recherche FBI betrokken was.

De Deense politie viel het hotel binnen na een tip dat een bende pogingen deed het schilderij te verkopen. De Rembrandt werd in december 2000 samen met twee Renoirs uit het museum in Stockholm gestolen door drie gewapende en gemaskerde mannen. De mannen vluchtten met een in de haven van de Zweedse hoofdstad gereed liggende boot.

De Rembrandt heeft een geschatte waarde van 34 miljoen euro. Volgens de politie is het doek in goede staat en zit het nog in de originele lijst.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer