Ontvoerders miljonairsdochter eisten 300 kg cocaïne

Na de ontvoering van de Nederlandse miljonairsdochter Claudia Melchers werd in haar huis een claimbrief gevonden, in het Engels, waarin de ontvoerders vroegen om 300 kilo cocaïne, ter waarde van ongeveer 15 miljoen euro, maar die eis werd volgens de politie niet ingewilligd.

Belga

BR> Zo verklaarde de chef van de recherche van de Amsterdamse politie donderdag tijdens een persconferentie.

De politiechef stelde niet te weten waarom Melchers woensdagavond is vrijgelaten. "Zij weet niet waarom ze is vrijgelaten. En wij weten het ook niet."

Melchers werd woensdagavond in Arnhem uit een auto gezet nabij Sonsbeek. Volgens de politie is ze naar het station gerend en kwam daar in contact met een taxichauffeur. De politie zoekt nog getuigen die de in trainingspak gehulde vrouw hebben gezien: een jogger die werd aangesproken en een vrouw die de hond uitliet.

De dochter van de industrieel en multimiljonair Hans Melchers is ongedeerd. De daders zijn nog niet aangehouden. De politie is nog op volle sterkte op zoek naar de daders. Het zou gaan om twee Zuid-Amerikaanse mannen, van wie een een opvallend roze overhemd droeg, en een negroïde man. De verdachten spraken Engels met Melchers.

Noch de Nederlandse politie, noch de familie van Claudia Melchers heeft contact gehad met haar ontvoerders. Politiechef Woelders stelde dan ook niet te weten waarom Melchers woensdagavond is vrijgelaten. "Claudia Melchers is absoluut in gevaar geweest, concludeerde de politiechef. "Ze is bedreigd met een vuurwapen en vastgebonden, de striemen waren op haar pols te zien. Maar lichamelijk lijkt ze er goed vanaf gekomen." De familie Melchers liet donderdag weten "dolblij" te zijn met de gelukkige afloop van de gijzeling. "Er zijn door of namens de familie geen goederen of gelden aan de ontvoerders overgedragen", voegde zij daaraan toe. Tijdens de gijzeling was er ook geen contact tussen de familie en de gijzelnemers.