Antwerps hof van beroep legt Frank Verstraeten lichtere boete op

Het hof van beroep in Antwerpen heeft Frank Verstraeten donderdag veroordeeld tot een boete van 14.873 euro, waarvan de helft effectief, wegens inbreuken op de sociale wetgeving die in 1999 werden vastgesteld in zijn ter ziele gegane danstempel Zillion.

Belga

In eerste aanleg bedroeg de boete nog 272.700 euro, weliswaar voorwaardelijk.

In maart 1999 viel de politie binnen in megadancing Zillion om er een controle uit te voeren op zwartwerk. De inspecteurs troffen er 99 mensen aan in een t-shirt waarop "Zillion-crew" gedrukt stond. Slechts een deel van hen was ingeschreven in het personeelsregister. De anderen stonden genoteerd in een aanwezigheidsregister voor gelegenheidspersoneel, maar er stond niet bij hoe laat ze begonnen waren. De politie vond daarnaast ook twee mensen die zonder verblijfs- of arbeidsvergunning aan het werk waren.

De correctionele rechtbank veroordeelde hem hiervoor tot een boete van 272.700 euro met uitstel. Verstraeten tekende echter beroep aan tegen het vonnis. Het hof van beroep heeft de boete herleid tot een kleine 15.000 euro, waarvan de helft effectief. Maar net zoals in eerste aanleg werd ook nu de nv Mediahall, de vennootschap achter de Zillion, burgerrechtelijk aansprakelijk gesteld. Verstraeten kan de boete dus afwentelen op de curator van het failliete bedrijf.