Moordzaak Nicky Verstappen heropend

De Nederlandse politie heeft het onderzoek heropend naar de onopgeloste moord op de elfjarige Nicky Verstappen uit Heibloem in 1998. Aanleiding is de zelfmoord vorige week woensdag van een 32-jarige man uit Landgraaf vlakbij de plek op de Brunssummerheide waar de jongen is vermoord en waar een monument voor Nicky is opgericht.

GPD

Naast het gegeven van de zelfmoord beschikt de politie over aanvullende informatie die reden is om vandaag een onderzoeksteam samen te stellen dat bekijkt of de man betrokken is bij de moord op Nicky Verstappen, zegt waarnemend recherchechef E. Venema. Hij wil niet zeggen wat die informatie is. De man komt niet in het omvangrijke dossier over de moord op Nicky Verstappen voor, zegt Venema.

Op het lichaam van de zelfmoordenaar is een afscheidsbrief gevonden met informatie over de moord op Nicky Verstappen. Dat wordt bevestigd door de politiewoordvoerder. Maar recherchechef Venema ontkent dat er sprake is van een brief die bij het lichaam of op een andere plek zou zijn aangetroffen. Hij zegt dat deze kwestie vandaag wordt besproken en verder uitgezocht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer