Nieuw Suske en Wiske-team wil terug naar het Vandersteen-tijdperk

Het nieuwe team van Studio Vandersteen onder leiding van tekenaar Luc Morjaeu en scenarist Peter Van Gucht heeft dinsdag in Kalmthout zijn eerste album voorgesteld, dat de titel "Het slapende goud" meekreeg.

Belga

De verwachtingen zijn hooggespannen, want na het verrassende ontslag van de vorige tekenaar, Marc Verhaegen, wil de nieuwe ploeg resoluut de draad van Willy Vandersteen, de geestelijke vader van Sus en Wis, terug oppakken.

Tekenaar Luc Morjaeu wil "back to the future", terug naar de toekomst. "We willen terug naar de sfeer van de albums uit de jaren vijftig en zestig, met de nadruk op humor en spanning, kortom albums die Willy Vandersteen ook leuk zou hebben gevonden. We willen terug naar de essentie van de oorspronkelijke figuren", aldus Morjaeu.

"We willen meer aandacht voor de leesbaarheid en de begrijpelijkheid, niet alleen voor kinderen maar ook voor volwassenen. Een hele opgave nauurlijk, als je weet dat we moeten bijbenen met de moderne beeldcultuur. Daarom hebben we gekozen voor een meer filmische aanpak, wat resulteerde in een vlottere montage en minder tekstkadertjes", zei scenarist Van Gucht, die eerder al meewerkte met Verhaegen aan onder meer "De Kaapse kaalkoppen".

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer