Abdijen en priorijen in de kijker tijdens erfgoedweekend Davidsfonds

Het Davidsfonds organiseert op 24 en 25 september een Abdijen- en Priorijenweekend. Eenentwintig Vlaamse abdijen en priorijen stellen uitzonderlijk hun deuren open voor het publiek. Er staan tientallen rondleidingen, tentoonstellingen, vieringen, concerten, films, lezingen, getuigenissen en workshops op het programma. Die moeten de bezoekers zowel laten kennismaken met het patrimonium als met het spirituele leven.

Belga

Meestal geven de broeders en zusters zelf rondleidingen. In de abdij van Tongerlo ligt de nadruk op het leven in gemeenschap en de plaats in de samenleving. In de priorij Onze-Lieve-Vrouw van Bethanië wordt een nieuwe dvd getoond over het leven van de zusters in Loppem en de stichtingen in Kongo en Bethlehem. In de abdij Keizersberg in Leuven is er een kloostermarkt met artisanale producten uit tal van abdijen.

Er zijn ongeveer 5.000 deelnemers aangemeld. Zij zullen gemiddeld vier plaatsen bezoeken. De abdijen in en rond Brugge blijken de grootste publiekstrekkers, gevolgd door de abdij van Postel, Averbode en de abdijen in Leuven en Heverlee. Een deelnemingspakket voor twee personen kost 18,5 euro. Daarin zit ook het boek "Wandelen met God rond abdijen".

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer