Zes dagen op wandel met schapen door Limburg

Wie de komende dagen een grote kudde schapen op z’n weg passeert, moet niet vreemd opkijken: herder Johan Schouteden doorkruist deze week de provincie vanuit Helchteren met als eindpunt de Dag van de Landbouw in Vechmaal. Wie wil, mag zelfs meestappen. De belangstelling was groot maar kortstondig maandagochtend bij de start van de zesdaagse trektocht. En dat had alles te maken met de doorgang op het militair domein van Helchteren. Behalve de schapen en hun herder mocht niemand het domein op.

jforier

“De rest van de week mag wel iedereen mee,” zegt Guido Staels van de organiserende Landelijke Gilden Limburg. “Honden moeten wel aan de leiband, uiteraard mag geen gemotoriseerd vervoer en de wandelaars moeten zelf hun vervoer terug voorzien. Met de tocht willen we zoveel mogelijk de aandacht vestigen op het belang van de landbouw.”

Het is dan ook niet toevallig dat de trektocht zondag eindigt op de wei van de Dag van de Landbouw in Vechmaal, waar ook een demodag schapenhouderij wordt gehouden. Wie zin heeft om mee op te stappen, bevindt zich best om 10 uur op een van deze locaties: vandaag in natuurgebied Teut aan Holsteenhoeve in Zonhoven; woensdag op domein Bokrijk langs Craenevennestraat, donderdag in Schoonbeekbos Bilzen, vrijdag aan de weide van Ludo Vandebrouck in de Leenstraat in Vliermaalroot en zaterdag aan de wei van Marc Coemans in de Jesserenstraat 68 in Jesseren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer