Sanoma neemt Zappybaby over

De tijdschriftenuitgever Sanoma Magazines Belgium, bekend van bladen als Humo, Flair en Libelle, koopt Zappybaby.be. Zappybaby is een website rond zwangerschap, geboorte en opvoeding. De beursgenoteerde holding Mitiska participeert in Zappybaby. Het is de eerste internetovername door Sanoma Magazines Belgium, dat een belangrijke speler wil worden in de internetsector. Dat schrijft De Tijd.

Belga

Zappybaby werd opgericht in 2000 door vier privé-ondernemers. Enkele maanden na de start haalde het bedrijf 2 miljoen euro op. Dat bedrag kwam vooral van Mitiska en Net Fund Europe, een internetholding waarin Mitiska participeert. Het geld diende om de e-commerce op de site verder uit te bouwen en van start te gaan in andere landen. Het bedrag volstond niet om alle plannen te verwezenlijken, maar een nieuwe kapitaalronde bleef uit door de dotcomcrisis.

De activiteiten van Zappybaby werden teruggeschroefd, maar de Belgische site en de intussen opgestarte Duitse versie overleefden. Met zo'n 350.000 unieke bezoekers per maand werd het zelfs een van de beter bezochte sites van het land. 'Maar we stonden voor de keuze opnieuw zelf te investeren of te verkopen', zegt medeoprichter Tom Cuylaerts.

'Voor Sanoma past Zappybaby in de plannen om ook on line een grote marktpositie in te nemen in België', stelt Christine Copers van de internetdivisie van de bladenmaker. Sanoma is al de grootste tijdschriftenuitgever van het land. Voor de internetplannen liggen alle opties open, van eigen initiatieven tot overnames. 'We hopen nog overnames te kunnen doen, maar er zijn nu geen andere concrete dossiers.' Sanoma komt aan een half miljoen unieke internetbezoekers per maand.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer