Miljonairsdochter ontvoerd in Amsterdam

In Amsterdam is Claudia Melchers ontvoerd, de dochter van Hans Melchers, een van de rijkste mensen van Nederland. Dat heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.

AP Ned

Melchers werd maandagavond door gewapende mannen ontvoerd uit haar woning in Amsterdam-Zuid. In de woning bevonden zich behalve Melchers ook een buurman, die door de ontvoerders werd gekneveld, en enkele kleine kinderen.

De politie is een grootschalig onderzoek gestart naar de kidnapping. De ontvoerders hebben zich voor zover bekend nog niet gemeld met een eis voor losgeld.

Hans Melchers is eigenaar van het Arnhemse chemieconcern Melchemie, kasteelheer, bridgefanaat en succesvol investeerder in investeringsmaatschappij HAL. Melchers staat met een geschat vermogen van 460 miljoen euro per jaar op de 36ste plaats van de Quote 500, een lijst van de rijkste Nederlanders.

Zijn bedrijf, Melchemie is een groothandel in kunstmest, waterzuiveringsstoffen en andere chemicaliën. In april 2004 kwam het bedrijf negatief in het nieuws na uitlatingen in de media dat het bedrijf met geld van de Nederlandse overheid gifgasgrondstoffen aan Irak zou hebben geleverd. Dagblad Trouw moest rectificeren.

Melchers heeft een passie voor bridge en richtte de semi-professionele bridgeclub 't Onstein op. In april 2005 gaf hij de voorzittershamer over aan zijn dochter Claudia.

Aan het begin van de jaren negentig investeerde Melchers meer dan 1 miljoen euro in topbridge. Mede dankzij die investering kon het Nederlandse team in 1993 wereldkampioen worden. De laatste drie jaar pompte hij 50.000 euro per jaar in de nationale selectie, goed voor ongeveer een kwart van het budget. Op zijn landgoed in Vorden trainde het team.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer