"Klasconditie" moet lagereschoolkinderen zin geven in sport

Kinderen leren bewegen en hen zin geven om aan sport te doen, is het doel van de actie "Go Active! Klasconditie!".

Belga

Het programma wordt dit schooljaar gelanceerd door de Koninklijke Belgische Atletiekbond, K'X en Go Active! (een initiatief van McDonald's België). De actie is bestemd voor leerlingen van het derde tot en met zesde leerjaar en stelt aan de leerkrachten een ludiek en actief programma voor om schoolkinderen aan te zetten meer te bewegen tijdens het schooljaar.

Naast de turnles zullen de leerlingen driemaal per week samen met hun leerkracht gedurende een kwartier verschillende atletiekoefeningen doen. Die oefeningen zijn aangepast aan hun leeftijd en gebaseerd op de verwerving van kracht, uithouding, snelheid en coördinatie.

De leerkracht bekijkt bij het begin van het schooljaar de fysieke conditie van de leerlingen en evalueert rond de paasperiode hoeveel vooruitgang ze hebben geboekt. De tien klassen die het meest zijn vooruitgegaan, winnen een sportdag met Kim Gevaert, de meter van het initiatief. K'X is een agentschap dat zich vooral richt op sport- of bewegingsprojecten. Go Active! is Voor meer informatie surf naar www.klasconditie.be./.SIJ(vdh) ./. 131505 SEP 05

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer