Leraar krijgt 5 jaar cel voor verkrachting minderjarigen

De Leuvense correctionele rechtbank heeft dinsdag een leraar veroordeeld tot vijf jaar effectief voor de verkrachting van een minderjarig meisje in de tweede helft van de jaren negentig en de aanranding begin 2005 van een ander minderjarig meisje en bezit van kinderporno.

Belga

Hij mag ook tien jaar lang het beroep van leraar niet meer uitoefenen. Voor de feiten van begin 2005 stonden nog eens zes anderen terecht voor deelname aan seksfeestjes met het meisje. Vier van hen kregen opschorting, twee anderen kregen opschorting onder voorwaarde van een therapeutische behandeling.

De 36-jarige man uit Heverlee, die in Aarschot les gaf, had van december 2004 tot februari 2005 een relatie met een 15-jarig meisje uit Heist-op-den-Berg. Hij had haar leren kennen via het internet. Gaandeweg organiseerde hij seksfeestjes met haar waarbij ook andere mannen betrokken waren. Na groepsseks in februari in een hotel in Lubbeek diende het meisje klacht in. De leraar zit nog steeds in voorarrest. Hij stond ook terecht voor verkrachting van een toen veertienjarige meisje in de tweede helft van de jaren '90.

De rechter ging niet in op de vraag van de verdediging om de leraar gedeeltelijk uitstel te verlenen gezien de man ondanks een therapie naar aanleiding van de eerste verkrachtingszaak toch was hervallen. De therapie moet volgens de rechter daarom in het kader van de strafuitvoering gebeuren. Hij bestempelde de feiten overigens als bijzonder ernstig omdat de leraar op geen enkele manier rekening hield met de menselijke waardigheid van zijn minderjarige slachtoffers.  Het meisje dat in de jaren '90 slachtoffer was van de verkrachting kreeg een schadevergoeding van zo'n 7.500 euro. In de tweede zaak werd de minderjarige 5.500 euro en haar moeder 3.000 euro toegewezen. Er wordt ook een deskundige aangesteld om de precieze schade te berekenen die dit meisje heeft geleden. In maart 2006 zal de rechter op basis van diens verslag de schadevergoeding volledig vaststellen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer