Horion op zucht van podium Supercup in Spa

De regenval tijdens de laatste manche van de Michelin Porsche Supercup speelde de Belgen zondag parten. Geen enkele Belgische deelnemer mocht na de wedstrijd het podium op. Geoffroy Horion, die vanop derde positie vertrok, reed op drie ronden van de aankomst nog 3e, maar eindigde uiteindelijk vierde op een seconde achterstand van de Duitser Alzen. Werner, eveneens Duitser, won de wedstrijd, voor de Nederlandse vice-kampioen Huisman.

Belga

"Ik loop echt te balen," zegt Geoffroy Horion, "want er was tijdens de briefing duidelijk gezegd dat het verboden was om boven de Radillon de bocht af te snijden met de vier wielen", jammerde de Luikenaar. "Alleen kon ik in mijn spiegels duidelijk zien dat Alzen precies op die manier in mijn zog kon kruipen en daarvoor geen sanctie kreeg. Ik kreeg het dan ook echt op mijn heupen, en toen ik een aanval wilde afslaan, blokkeerde ik mijn wielen in de remzone naar Combes. Ik ging daardoor wat breed en moest hem voorbijlaten. Jammer, want zowel op het droge als in de regen kon ik het tempo van de besten aan."

David Saelens, die dit seizoen drie races won en vorige week in Monza mechanische problemen kende waardoor hij zijn titelkansen moest opgeven, koesterde grote ambities voor eigen publiek. Een probleem met een wiellager zorgde er evenwel voor dat de kopman van Kadach niet verder geraakte dan de zevende plaats op de startgrid. In de eerste ronde werd hij heel agressief aangepakt door Duncan Huisman, in de remzone naar Combes, waardoor zijn achtertrein helemaal uit balans raakte. De West-Vlaming blijft, ondanks een magere balans van 9 punten op 60 in het seizoensslot, op het podium van het kampioenschap. Stéphane Lémeret eindigt 12e en David Dermont 14e.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer