Carroll winst 2e GP2-wedstrijd in Spa-Francorchamps

De Ier Adam Carroll (Super Nova) heeft zondag de 2e, ingekorte, wedstrijd van de Belgische manche in het GP2-kampioenschap gewonnen. Op het circuit van Spa-Francorchamps werd de de Spanjaard Borja Garcia (Racing Engineering) tweede en de Amerikaan Scott Speed (iSport International) derde.

Belga

De race werd stopgezet na een zware crash van de Zwitser Neel Jani (Dallara) in de 11e van 18 ronden. Hij belandde na de Raidillon met een zware klap in de bandenmuur. Even later deed de Japanner Hiroki Yoshimoto het hem na. Omdat de weg bezaaid lag met brokstukken werd de race afgevlagd. Adam Carroll reed op dat moment aan de leiding en werd uitgeroepen tot winnaar, maar omdat geen 75 procent van de race was gereden, werden slechts halve punten toegekend.

De Duitse kampioenschapsleider Nico Rosberg (ART) werd vierde en loopt in de stand uit op de Fin Heikki Kovalainen, die achtste werd maar door het toekennen van de halve punten de schade nog kon beperken. Met nog 2 races op het programma in Bahrain heeft Rosberg 3,5 punten voorsprong op Kavalainen. Bij de teams is de titel na Spa-Francorchamps wel binnen: ART gaat hier met de pluimen lopen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer