Angst voor terroristische aanslag in Nederland neemt weer toe

Meer Nederlanders zijn bang dat het land binnenkort wordt getroffen door een terroristische aanslag. Vorig jaar was 53 procent daar bang voor, inmiddels 56 procent.

Belga

Dat blijkt onderzoek van Maurice de Hond in opdracht van de NOS. Het kwam zondag naar buiten, precies vier jaar na de aanslagen in New York en Washington. Een jaar na die aanslagen waren onze noorderburen aanzienlijk minder angstig: toen waren vier op de tien mensen er bang voor. Weer een jaar later waren dat nog maar drie op de tien. Maar vorig jaar nam de vrees voor aanslagen met sprongen toe na de fatale bommen op het spoor bij Madrid.

Een licht toenemend aantal voelt zich niet voldoende beschermd door de overheid. Zes op de tien mensen vinden dat, vorig jaar waren dat er er iets minder. Maar dat betekent niet dat meer mensen vinden dat de overheid ook zwaardere maatregelen moet nemen. De helft van de ondervraagden pleit daarvoor maar vorig jaar waren dat er nog zes op de tien. Bijna de helft van de mensen, 45 procent, is uitgesproken tegen zwaardere maatregelen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer