Grote vechtpartij bij Melkweg Amsterdam

Bij de Melkweg in Amsterdam hebben zaterdagavond een kleine tweehonderd punkers het aan de stok gehad met de Nederlandse politie.

Belga

De feestgangers bezochten het punkevenement Wasted Festival. De politie hield zeven mensen aan bij de vechtpartij en later bij een herhaalde schermutseling bij het nabijgelegen politiebureau, liet een woordvoerder weten. Twee agenten raakten licht gewond. De ongeregeldheden begonnen rond 22.00 uur. De politie sprak een man aan die voor de Melkweg aan de Lijnbaansgracht in het water stond te plassen. Een aantal bezoekers bemoeide zich met dit tafereel, waarop een van hen een agent in de gracht probeerde te duwen. De ruzie die daarop ontstond, leidde ertoe dat een grote groep feestgangers zich fel tegen de politie keerde. De agenten werden gedwongen de Melkweg in te gaan, waar het volgens de politiezegsman opnieuw uit de hand liep. Bij de schermutselingen gebruikte de politie wapenstokken en pepperspray.

De onrust zette zich later buiten voort, toen de bezoekers flesjes en stenen naar agenten gooiden die hun collega's kwamen helpen. Daarbij raakten politieauto's beschadigd. De relschoppers riepen leuzen tegen de agenten, die hen met honden insloot op de Lijnbaansgracht. Een groep van een dertig man werd rond 23.00 uur weggedreven, wat gepaard ging met het nodige geduw en getrek. De rust die daarop terugkeerde, het festival was rond middernacht afgelopen, was van korte duur. Rond 00.30 uur kwam een groep van vijftig punkers terug naar het eveneens aan de Lijnbaansgracht gevestigde politiebureau. Ze eisten vrijlating van hun vrienden, wat wederom gepaard ging met de nodige agressie. Uiteindelijk heeft de politie de straat ontdaan van relschoppers, waarna de onrust zich nog even verplaatste naar Oud-West. Daar pleegden de feestgangers ook nog wat vernielingen, aldus een politiewoordvoerder.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer