La Roche vraagt steun uit rampenfonds

La Roche is niet getroffen door een tornado, maar door een "kort en krachtig onweer". Dat verklaarde de burgemeester van La Roche-en-Ardenne, Jean-Pierre Dardenne, zondagmiddag op een persconferentie over het noodweer dat de stad zaterdagavond heeft getroffen.

Belga

Hij wil een beroep laten doen op het rampenfonds. De beek in de hoger geleden straten van La Roche kon het water niet meer slikken en veroorzaakte wateroverlast en modderdstromen in de lager geleden gebieden. Verschillende straten in het centrum van La Roche stonden voor ongeveer 40 centimeter onder water. In een aantal huizen in de buurt van de kerk en in een handelszaak stond tot 50 centimeter water. De Ourthe trad echter niet buiten haar oevers en er was geen gevaar voor de omliggende kampeerterreinen. Enkel het stadscentrum en sommige nabijgelegen dorpen hadden te kampen met watersnood.

Zondag zijn de wegen weer vrij, maar de opruimingswerken in de kelders en huizen nog gaan nog voort. Die werken kunnen nog enkele dagen duren, zegt Jean-Pierre Dardenne, die de brandweer, de civiele bescherming en het leger bedankte voor hun tussenkomst.

De burgemeester van La Roche wil maandag contact opnemen met de provinciegouverneur van Luxemburg om een dossier in te dienen bij het rampenfonds.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer