Ook in Vlaamse rand rond Brussel veel problemen door wateroverlast

Ook in de Vlaamse rand rond Brussel hebben zich zaterdagavond veel problemen voorgedaan door wateroverlast. De zwaarste problemen deden zich voor in de omgeving van Vilvoorde en Diegem.

Belga

De brandweer van Vilvoorde ontving zo'n 300 oproepen. Ook elders werden waterproblemen gemeld. Door de wateroverlast verliep het verkeer vaak bijzonder moeizaam. In Diegem staan verschillende straten onder water omdat de ondergrondse Woluwebeek overstroomd is. Alleen hier al staan circa 50 huizen onder water. Het waterpeil stijgt er nog. In Koningslo staan tientallen huizen onder water in de omgeving van de Keelstraat. Dat is ook het geval in de Marjoleinstraat in Elewijt, waar een pompstation naar de Zenne stilgevallen is. In Vilvoorde staat een 20-tal huizen onder water. Van een firma die bij de aanleg van collectoren van de Zenne grachten afsloot, werd zaterdagavond geëist dat die deze weer zou openen. Volgens de brandweer van Zaventem liep in die regio zeker een 50-tal huizen onder water. Dat was het geval in Kortenberg, Steenokkerzeel, Sint-Stevens-Woluwe, Zaventem en Kraainem.

De brandweer van Overijse ontving een 100-tal oproepen vanuit Hoeilaart, Overijse en Huldenberg. Een 70-tal huizen zou er water hebben binnengekregen. De IJse is er buiten haar oevers getreden. Ook in Sint-Genesius-Rode deden zich problemen voor. Ook in Wemmel en Brussegem liepen straten en huizen onder water. De brandweer van Asse kreeg uit deze regio een 20-tal oproepen. De Nieuwelaan in Brussegem werd afgesloten. Ook in de regio Londerzeel, Meise, Merchtem liepen enkele straten onder water en kregen enkele kelders water binnen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer