VTM-Nieuws verzamelt tips en foto's van kijkers via nieuwslijn

Het Nieuws op de commerciële zender VTM lanceert maandag een nieuwslijn voor kijkers.

Belga

Eender wie getuige is van een nieuwsfeit of nieuwstips heeft, kan dat via sms, mms of e-mail aan de redactie laten weten. Het gaat om een primeur voor Vlaanderen.

Onder de noemer "u maakt het nieuws" kunnen mensen die een grote bedrijfsbrand opmerken, een schip zien zinken of getuige zijn van een zwaar misdrijf hun verhaal (of foto) kwijt op het nummer 4040 (sms en mms) of op 4040@vtm.be.

"Met 4040 wil Het Nieuws de band met de kijkers aanhalen, want wij maken nieuws dicht bij de mensen. Ook de kijker wordt nu reporter voor ons", zegt algemeen hoofdredacteur Eric Goens van de VTM-nieuwsdienst.

Het Nieuws haalde de mosterd voor het project in Noorwegen, waar mediagroep VG anderhalf jaar geleden een nieuwslijn introduceerde. Het nummer is er al even bekend als de noodnummers van de hulpdiensten.

VG werd na de tsoenami in Zuidoost-Azië zelfs door de Noorse overheid gecontacteerd omdat de mediagroep dankzij de nieuwslijn al namenlijsten en foto's van vermiste landgenoten had voor de overheid er zicht op kon krijgen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer