Geestelijke vader Tik Tak overleden op 79-jarige leeftijd

Mil Lenssens, de geestelijke vader van Tik Tak, is in de nacht van donderdag op vrijdag op 79-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de VRT.

Belga

Mil Lenssens werd op 25 december 1926 geboren in Mechelen. Lenssens verrichte baanbrekend werk toen hij als eerste begon met de combinatie van tekenfilms en levende personages in de succesvolle reeks Klein Klein Kleutertje met Tante Terry. Andere bekende kinderprogramma's, zoals "Prikballon", "Carolientje en kapitein Snorrebaard" en "De Kasteelgeesten" ontsproten ook aan het brein van de creatieve regisseur.

De absolute topper op het palmares van Lenssens is "Tik Tak". Nochtans was het idee eenvoudig. De programmamaker ontdekte per toeval dat kleuters mateloos gefascineerd waren door de lottotrekking. Hij besloot dat een combinatie van kleur, beweging, ritme en klanken de ideale ingrediënten vormen voor een kinderprogramma.

Tik Tak was geboren. Op 1 november 1981 kwam de serie voor het eerst op het scherm en door het ongelooflijke succes is ze er sindsdien nooit meer weggeweest. Vandaag is Tik Tak dagelijks te zien op Ketnet, maar ook in tientallen landen "van de Antillen tot Zuid-Afrika en van Australië tot Canada", aldus de VRT.

Bovendien is Tik Tak tot op vandaag nog steeds het belangrijkste Vlaamse exportproduct op televisiegebied. Mil Lenssens kreeg talloze prijzen voor zijn werk, zoals de Prijs van de Tv-Kritiek in 1981 en de Sabamprijs in 1991.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer