Staking bij Metal Coating in Beringen afgelopen

De staking bij het bedrijf Metal Coating in Beringen is stopgezet. Er kwam donderdagavond een einde aan de staking, nadat een sociaal bemiddelaar met de vakbonden en de directie rond de tafel was gaan zitten.

Belga

Er werd een akkoord bereikt met de werknemers van het bedrijf. Bij het metaalbedrijf brak woensdagmorgen een staking uit door de weigering van de directie om een syndicale delegatie in het bedrijf toe te laten. De bonden protesteerden met hun actie ook tegen het ontslag van een werknemer, die voor een syndicale delegatie ijverde.

Johnny Frans van het ABVV: "Voor de betrokken persoon is een regeling uitgewerkt, waarin de persoon zichzelf kon vinden. Het voorstel is donderdagavond voorgelegd aan de achterban, die het meteen goedkeurde. De mensen hebben dan onmiddellijk hun syndicale afgevaardigden aangeduid, twee van het ACV en twee van het ABVV. De staking is dan beëindigd".

Bij Metal Coating werken 41 arbeiders. Het bedrijf is gespecialiseerd in het staalstralen, verzinken en het poeder- en natlakken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer