350 inwoners Genoelselderen en Membruggen verkennen Brussel

Zondag trekken 350 inwoners van Genoelselderen en Membruggen naar Brussel: uit elke Vlaamse provincie zijn gemeenten gekozen voor ‘Dorp op Stap’ om vergast te worden op een concert, een wandeling door de hoofdstad en een buffet met elkaars specialiteiten.

jforier

“Nog 6 andere Limburgse gemeenten deden mee, maar wij zijn geselecteerd. We moesten een gestoffeerd dossier indienen over wat Membruggen en Genoelselderen volgens ons bijzonder maakt,” zegt Ivo Thys, één van de trekkers van het project. “We hebben unieke troeven: het enige Belgische wijnkasteel in Genoelselderen en ons café zonder bier: de matigheidsbond in Membruggen.” Waarom ze met z’n ‘tweetjes’ gaan: “Membruggen en Genoelselderen hebben altijd een band gehad, we grenzen aan elkaar, delen een verleden,” zegt Winni Vliegen, die voor Genoelselderen in het organisatiecomité zit. “Nog iets wat ons uniek maakt: Riemst is uitgeroepen tot muzikaalste gemeente van Vlaanderen maar wij zijn de enige deelgemeenten zonder fanfare.”

Zonder fanfare dus maar met 350 mensen trekken ze zondag naar Brussel. De inwoners van de andere deelnemende gemeenten trakteren ze daar na een concert in het Paleis voor Schone Kunsten op grottenkaas, het Riemster dröpke, Millerse moppen en uiteraard wijn. Na de terugkeer uit Brussel staat er in Genoelselderen een typische Belgische afsluiter op het menu: friet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer