Topman Virga Jesse steelt 175.000 euro van het ziekenhuis

Het parket van Hasselt is een onderzoek gestart tegen de financieel directeur van het Virga Jesseziekenhuis (VJZ) in Hasselt wegens gesjoemel.

jforier

J.H. verduisterde sinds 2002 in totaal 175.000 euro. De man is meteen ontslagen. Het volledige bedrag staat op privé-rekeningen en wordt teruggestort.

Een week geleden signaleerde een afdelingsdirecteur problemen met ziekenhuisgelden. De raad van bestuur van het ziekenhuis aarzelde niet en schakelde de politiediensten in. De financieel directeur bekende meteen dat hij geld achterover drukte en werkte ook voluit mee aan het onderzoek.

Al gauw werd een gat van 175.000 euro in de ziekenhuisrekening blootgelegd. J.H. werkte al 11 jaar voor het Virga Jesseziekenhuis, sinds 2002 als financieel directeur. Kort na die aanstelling opende hij zelf twee bijkomende rekeningen voor het VJZ.

Daar circuleerden ook gelden op die in de normale ziekenhuisboekhouding thuis hoorden, maar J.H. sluisde via die rekeningen sommen door naar zijn eigen privé-rekeningen. Merkwaardig genoeg is het complete bedrag vandaag quasi onaangeroerd teruggevonden.

“Daarmee is de financiële schade dan wel van de baan, onze eer en reputatie zijn natuurlijk ferm geraakt,” reageert ziekenhuisvoorzitter Willem Descamps. “Nochtans is onze interne controle op financiële verrichtingen zeer scherp.” J.H. had omwille van zijn vakkennis jobaanbiedingen van andere ziekenhuizen gekregen en zou normaal eind dit jaar aan de slag gaan in een groot Mechels ziekenhuis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer