Katrina: dodental lager maar schade hoger dan geraamd

Bij de eerste gecoördineerde zoektocht naar slachtoffers van de orkaan Katrina in New Orleans vrijdag zijn veel minder lichamen gevonden dan verwacht.

Belga

De autoriteiten achtten het zeer onwaarschijnlijk dat er tienduizend doden, een aantal dat de afgelopen week verschillende keren is genoemd, in New Orleans zullen worden aangetroffen.

"Ik denk dat we hoop moeten putten uit wat we bij de eerste zoektochten hebben gevonden. De voorspellingen van catastrofale dodentallen worden wellicht niet bewaarheid", zei het hoofd van het departement voor binnenlandse veiligheid in New Orleans, Terry Ebbert. Burgemeester Ray Nagin van New Orleans zei in het weekend dat het dodental zou kunnen oplopen tot tienduizend en de autoriteiten bestelden voor de zekerheid 25.000 lijkzakken.

De door Katrina veroorzaakte schade zal daarentegen hoger liggen dan gedacht en tot 125 miljard dollar oplopen, zo heeft het in rampenbeheer gespecialiseerde Amerikaanse bedrijf Risk Management Solutions (RMS) vrijdag becijferd.

Eerder kwam het uit op 100 miljard dollar. Minstens de helft van de kosten van de schade is te wijten aan de overstromingen, aldus RMS.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer