"Verbod op marteling moet absoluut zijn"

Hoog VN-commissaris voor de Mensenrechten Louise Arbour heeft donderdag tijdens een bezoek aan Argentinië verklaard dat het verbod op marteling absoluut moet zijn, ook voor regeringen die tegen het terrorisme strijden.

Belga

"Het verbod moet absoluut zijn". Marteling "mag onder geen enkele omstandigheid worden toegestaan", aldus de Canadese tijdens een persconferentie in Mar del Plata, 400 km zuidelijk van de Argentijnse hoofdstad. Louise Arbour is voor een tweedaags bezoek in Mar del Plata in de marge van een bijeenkomst van de Economische Commissie voor Latijns-Amerika en het Caribisch gebied (CEPAL) om de politiek van de landen in de regio inzake de mensenrechten te onderzoeken.

Een van de belangrijkste kwesties betreft de middelen waarmee terrorisme kan en mag worden bestreden, aldus de VN-commissaris. "Er bestaan zekere grenzen die niet overschreden mogen worden waar regeringen zich bezighouden met de verbetering van hun wetgeving ter bestrijding van terrorisme, drugshandel en misdaad, en daaronder valt met name het verbod op marteling", zo benadrukte Arbour.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer