Luikse man aangehouden voor moordpoging op echtgenote

Een man van 63 is vrijdag in Luik aangehouden voor moordpoging op zijn vrouw. Zijn vrouw wist op het nippertje te ontkomen.

Belga

De man had al een contract met een begrafenisondernemer gesloten. Hij zei dat hij na de moord op zijn vrouw zelfmoord wou plegen.

In de nacht van woensdag op donderdag knevelde Jean M. zijn vrouw Monique (52) en stak hij een prop in haar mond. Hij vertelde haar dat hij haar iets wou zeggen zonder onderbroken te worden. Toen zijn vrouw begon te schreeuwen, sloeg hij haar verschillende keren. Toch slaagde Monique erin te vluchten, waarna ze zich verschool bij de eigenaar van het gebouw.

Monique, die al een tijd gescheiden leefde van haar man, was die nacht teruggekeerd naar het appartement om haar man te helpen bij zijn verhuis. Toen de politie ter plaatse kwam, ontdekte die een pistool en een contract met een begrafenisonderneming. Jean M. gaf donderdagavond toe dat hij het pistool had gekocht om zijn vrouw te vermoorden en daarna zelfmoord te plegen. De man werd vrijdag aangehouden. Hij zit in de gevangenis van Lantin.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer