Transporteurs plannen blokkade in Brussel op 19 september

De transportorganisatie UPTR (Unie van Professionele Transporteurs en Routiers) plant een blokkade in Brussel op maandag 19 september. Transportorganisaties Febetra en SAV zullen niet deelnemen aan de protestactie.

Belga

Dat heeft Michaël Reul van de UPTR bevestigd. "De voorstellen van de regering om de brandstoffactuur voor de transporteurs te verlichten gaan zeker niet ver genoeg en zijn onvoldoende concreet", luidt het. "Wij hebben aan de Brusselse burgemeester Freddy Thielemans de toelating gevraagd om op maandag 19 september te manifesteren in Brussel", aldus Reul. Daarmee wil de organisatie de regering tonen dat het geen genoegen neemt met de voorgestelde ingrepen.

De ministerraad wijzigde vrijdag het systeem voor de professionele diesel. De terugbetaling van de korting zal vanaf 1 oktober na drie maanden gebeuren in plaats van zes maanden nu. Daarnaast wordt overgegaan tot een gecentraliseerde en versnelde dossierbehandeling. Er komt overleg met de sector met het oog op de administratieve vereenvoudiging van de inning, de verlaging van de sociale lasten en evaluatie van het toepassingsgebied van de professionele diesel.

Die maatregelen worden door de UPTR bestempeld als "onvoldoende".

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer