Politie gaat opnieuw zoeken naar vermiste Liam

Speurders gaan vanaf dinsdag opnieuw zoeken naar de stoffelijke resten van Liam Van den Branden, de kleuter van tweeëneenhalf die negen jaar geleden verdween aan het Zennegat in Mechelen.

Belga

Dat meldt parketwoordvoerder Frank Vennekens vrijdag.

De zoekwerken komen er na een tip van een minderjarige tienerjongen. Die herinnert zich hoe twee mannen naast de Leuvense vaart een kuil aan het graven waren in de periode dat Liam verdween. De put zou twee vierkante meter groot geweest zijn. De getuige was op dat moment zelf nog een kind en durfde toen niet naar de politie te stappen. Vorige week heeft hij dat dus wel gedaan. Het gebied dat onderzocht wordt, bevindt zich op enkele kilometers van de plek waar de kleuter voor het laatst gezien werd.

"Het terrein wordt nu eerst ontruimd. Dinsdag zullen speurhonden op het terrein worden ingezet en later kan er dan eventueel worden gegraven", aldus de parketwoordvoerder.

Vorig jaar werd ook al naar het lichaam van de vermiste kleuter gegraven in de tuin van een overleden pedofiel in Willebroek. De graafwerken leverden toen niets op.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer