Kwalificaties WK: Oezbekistan-Bahrein moet opnieuw

De Internationale Voetbalfederatie (FIFA) heeft dinsdag de annulatie bevestigd van het resultaat van de wedstrijd Oezbekistan-Bahrein (1-0) in Tachkent.

Belga

De heenwedstrijd in de barrage van de Aziatische kwalificatiezone voor de Wereldbeker moet herspeeld worden.

De heenmatch zal opnieuw gespeeld worden op 8 oktober in Oezbekistan, de terugmatch vindt op 12 oktober in Bahrein plaats, meldde de FIFA in een communiqué.

De beslissing, die viel na een officiële klacht van Oezbekistan over een technische fout van de scheidsrechter, is definitief en zonder mogelijk beroep, verduidelijkte de FIFA.

De Japanse scheidsrechter Toshimitsu Yoshida is de schuldige. Bij 1-0 voor Oezbekistan floot de scheids een penalty voor de thuisploeg, die omgezet werd door Server Djeparov. Yoshida valideerde de goal echter niet, omdat een van Djerapovs teammaats in de backlijn was doorgelopen. In plaats van de strafschop te laten hernemen, zoals de reglementen voorschrijven, gaf Yoshida een vrijschop aan Bahrein. De Oezbeken tekenden daarop officieel protest aan. Ze wilden de uitslag laten herzien tot een 3-0 forfaitzege, maar vingen dus bot.

De winnaar van de barrage in de Aziatische zone ontmoet de vierde van de CONCACAF-zone voor een plaats in de WK-eindronde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer