Verhofstadt wil niet reageren op uitspraken Di Rupo

Premier Guy Verhofstadt wilde dinsdag niet reageren op de verklaringen van PS-voorzitter Elio Di Rupo in het weekblad Humo. Zijn aandacht gaat momenteel naar het eindeloopbaandebat, de begroting en de beleidsverklaring, aldus zijn woordvoerder.

Belga

De premier wijst er wel op dat het niet de partijvoorzitters zijn die de regering leiden en roept de partijen op constructieve voorstellen voor de beleidsverklaring aan te dragen.

"De premier wenst niet te reageren op verklaringen van Elio di Rupo. Hij heeft momenteel wel andere katten te geselen. Hij is momenteel in onderhandelingen met de sociale partners over de eindeloopbaan en ook volop bezig met de voorbereiding van de beleidsverklaring, die opnieuw een begroting in evenwicht zal bevatten, alsook nieuwe maatregelen in de vorm van lastenverlagingen om de economie te stimuleren", luidt het.

Guy Verhofstadt wijst er wel op dat het niet de partijvoorzitters zijn die de regering leiden. "Het zou bovendien veel behulpzamer zijn dat de partijen constructieve ideeën blijven aandragen voor de beleidsverklaring, in plaats van elkaar met de vinger te wijzen", stelt de premier nog bij monde van zijn woordvoerder.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer